Offenbarung 1 | Новий Переклад Українською

Offenbarung 1 | Новий Переклад Українською

Вступ

1 Об’явлення Ісуса Христа, яке дав Йому Бог, щоб показати Своїм рабам, що незабаром має відбутися. Він показав це об’явлення, відправивши Свого ангела до Свого раба Івана, 2 який засвідчив усе, що бачив про Слово Боже й про Ісуса Христа. 3 Блаженний той, хто читає, і ті, хто слухає слова цього пророцтва та дотримується написаного, бо час уже наблизився.

Привітання та славослів’я

4 Іван. Семи церквам Азії. Благодать вам і мир від Того, Хто є, Хто був і Хто має прийти, і від семи духів, що перед Його престолом, 5 і від Ісуса Христа, вірного Свідка, Первістка з мертвих і Правителя земних царів.* Він нас любить і Своєю кров’ю звільнив нас від наших гріхів, 6 зробив нас Царством та священниками* Богові й Отцю Своєму. Йому слава і сила навіки-віків! Амінь. 7 Ось Він іде з хмарами,* і кожне око Його побачить, навіть ті, хто Його проколов*, і всі народи на землі ридатимуть перед Ним.* Так і буде! Амінь! 8 «Я – Альфа і Омега, – говорить Господь Бог, – Той, Хто є, Хто був і Хто має прийти, Вседержитель!»

Видіння Христа

9 Я, Іван, ваш брат і співучасник у стражданнях, Царстві та терпінні в Ісусі, був на острові, що зветься Патмос, за Слово Боже та свідчення про Ісуса. 10 У день Господній я був у Дусі й почув за собою гучний голос, немов голос сурми, 11 який казав*: «Те, що бачиш, запиши в книгу й надішли до семи церков: у Ефес, Смирну, Пергам, Тіятиру, Сарди, Філадельфію та Лаодикію». 12 Я повернувся, щоб подивитися, чий голос говорив до мене. І, повернувшись, побачив сім золотих світильників, 13 а серед світильників був хтось, схожий на Сина Людського,* одягненого в довгу одежу, підперезаного попід груди золотим поясом. 14 Його голова та волосся були білі, як біла вовна, як сніг, а очі – як полум’я вогню. 15 Його ноги були як бронза, розпалена в печі, а голос – як шум великої води. 16 У правій руці Він тримав сім зірок, а з Його вуст виходив обосічний меч. Його обличчя було як сонце, яке світить у всій своїй силі. 17 Коли я побачив Його, то впав до Його ніг, наче мертвий. Він поклав на мене праву руку й сказав: «Не бійся! Я Перший і Останній. 18 Я Живий. Я був мертвий, а ось тепер Я живий навіки-віків! І Я маю ключі від смерті й від царства мертвих. 19 Тож напиши те, що ти бачив, що є зараз і що має статися після цього. 20 Таємниця семи зірок, які ти бачив у Мене в правій руці, і семи золотих світильників така: сім зірок – це ангели семи церков, а сім світильників – це сім церков».