2.Johannes 1 | Библия, нов превод от оригиналните езици Верен

2.Johannes 1 | Библия, нов превод от оригиналните езици

Поздрав

1 Аз, стареят*, до избраната госпожа* и нейните деца, които истински обичам – и не само аз, но и всички, които са познали истината, – 2 защото тази истина пребъдва у нас и ще бъде с нас вечно. 3 Да бъдат с вас* благодат, милост, мир от Бог Отец и от Господ Иисус Христос, Син на Отца, в истина и любов.

Истината и любовта

4 Много се зарадвах, че намерих някои твои деца да постъпват според истината така, както получихме заповед от Отца. 5 И сега те моля, госпожо, не като че ти пиша нова заповед, а тази, която имаме от самото начало – да се обичаме взаимно. 6 А любовта се състои в това, да постъпваме според Неговите заповеди. Тази е заповедта, която сте чули от самото начало, за да постъпвате според нея.

Духът на антихриста

7 Защото в света влязоха мнозина измамници, които не изповядват, че Иисус Христос е дошъл в плът; такъв човек е измамник и антихрист. 8 Пазете се, да не би да изгубите онова, за което сте се трудили, а да получите пълна награда. 9 Всеки, който пренебрегва Христовото учение и не пребъдва в Него, няма общение с Бога. Който пребъдва в Христовото учение, той има общение и с Отца, и със Сина. 10 Ако някой дойде при вас и не носи това учение, не приемайте такъв у дома си и не го поздравявайте. 11 Защото, който го поздравява, става съучастник в неговите лоши дела.

Заключителен поздрав

12 Имам много да ви пиша, но не искам на книга и с мастило, а се надявам да дойда при вас и да говоря лично, за да бъде радостта ни пълна. 13 Поздравяват те децата на твоята избрана сестра. Амин*.

Bible, Contemporary Bulgarian Translation Copyright © 2013 by Bulgarian Bible Society. Used by permission.

Верен
1 Старейшината до избраната госпожа и нейните деца, които аз любя в истина; и не само аз, а и всички, които са познали истината, 2 заради истината, която обитава в нас и ще бъде с нас до века: 3 благодат, милост, мир ще бъдат с нас от Бог Отец и от Господ Иисус Христос, Сина на Отца, в истина и любов. 4 Много се зарадвах, че намерих някои от децата ти да ходят в истината, както приехме заповед от Отца. 5 И сега, госпожо, умолявам те, не като че ти пиша нова заповед, а тази, която имахме отначало: да се любим един друг. 6 И любовта е това: да ходим според Неговите заповеди. Тази е заповедта, в която трябва да ходите, както сте чули отначало. 7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват идването на Иисус Христос в плът. Такъв е измамник и антихрист. 8 Внимавайте на себе си, за да не изгубите онова, което сме изработили, а да получите пълна награда. 9 Никой, който върви напред и не стои в Христовото учение, няма Бога; този, който стои в Христовото учение, той има и Отца, и Сина. 10 Ако някой дойде при вас и не носи това учение, не го приемайте в дома и не го поздравявайте, 11 защото, който го поздравява, става участник в неговите зли дела. 12 Имам много да ви пиша, но не исках да пиша с хартия и мастило, а се надявам да дойда при вас и да разговаряме очи в очи, за да бъде радостта ни пълна. 13 Поздравяват те децата на твоята избрана сестра. Амин.