Help

En Levende Bok

DEN BESATTE FRA GRAVHULENE

1-2 Da de la til land på den andre siden av sjøen, kom en besatt mann løpende ut fra en gravplass idet Jesus gikk ut av båten.
3-4 Mannen holdt til mellom gravsteinene og var så sterk at hver gang han ble lagt i håndjern og lenker ? noe som ofte skjedde ? rev han håndjernene av seg, knuste lenkene og gikk sin vei. Ingen var sterk nok til å rå med ham.
5 Hele dagen og natten vandret han omkring mellom gravene der oppe i fjellet. Han ropte og skrek og skar seg med skarpe steiner.
6 Ennå mens Jesus var langt ute på sjøen, hadde mannen sett ham, og nå kom han løpende imøte med Jesus og falt ned for ham.
7-8 Jesus talte da til den onde ånden, som var i mannen, og sa: «Kom ut, du onde ånd.»Den gav fra seg et fryktelig skrik: «Hva skal du med meg, Jesus, Sønn av den høyeste Gud? For Guds skyld, pin meg ikke!»
9 «Hva heter du?» spurte Jesus, og den onde ånden svarte: «Legion, for det er mange av oss i denne mannen.»
10 De onde åndene bad ham igjen og igjen at han ikke måtte sende dem til et fjernt land.
11 Nå gikk en stor flokk griser på beite oppe på fjellet.
12 «Send oss inn i disse grisene,» bad de onde åndene.
13 Og Jesus gav dem lov til det. Da før de ut av mannen og inn i grisene, og hele flokken styrtet utfor det bratte stupet og ned i sjøen, der de druknet.
14 Gjeterne flyktet til de nærmeste byene og gårdene omkring, og de fortalte nyheten overalt hvor de kom. Alle styrtet da ut for å se,
15 og en stor flokk samlet seg der Jesus var. Da de så mannen sitte der, fullt påkledd og helt normal, ble de redde.
16 De som hadde sett det som var hendt, fortalte det videre til andre,
17 og mange bad Jesus om å dra bort og la dem være i fred.
18 Da gikk han tilbake til båten. Mannen som hadde vært besatt, bad Jesus om ikke han også kunne få dra,
19 men Jesus gikk ikke med på det.«Gå hjem til vennene dine,» sa Jesus til ham. «Fortell dem hvilke store ting Gud har gjort mot deg og hvor nådig han har vært.»
20 Så drog mannen av sted for å besøke de ti byene i området, og han fortalte alle om de store ting Jesus hadde gjort mot ham, og de undret seg meget over det han sa.

HELBREDELSESUNDER

21 Da Jesus kom over til den andre siden av sjøen, samlet en veldig skare seg rundt ham nede på stranden.
22 Lederen for den lokale synagogen, Jairus, kom og falt ned for ham
23 og bad at han måtte helbrede den lille datteren hans.«Hun er helt inne i døden,» sa han fortvilet. «Vær så snill, kom og legg hendene dine på henne og la henne få leve.»
24 Jesus gikk sammen med ham, men folket trengte på fra alle kanter.
25 I flokken var det en kvinne som hadde vært syk av blødninger i tolv år.
26 Hun hadde lidd meget og vært hos mange leger gjennom årene. Hun hadde brukt opp alle pengene sine på dette. Ikke var hun blitt noe bedre heller, tvert imot.
27 Hun hadde hørt om de store undrene som Jesus gjorde, og det var grunnen til at hun kom bak ham og rørte ved klærne hans.
28 Hun tenkte nemlig: «Hvis jeg bare kan få røre ved klærne hans, blir jeg helbredet.»
29 Og ganske riktig, med det samme hun hadde rørt ved ham stanset blødningen, og hun visste at hun var frisk.
30 Jesus merket straks at det gikk en helbredende kraft ut fra ham, så han vendte seg om i flokken og spurte: «Hvem var det som rørte ved klærne mine?»
31 Disiplene sa til ham: «Hele flokken presser jo på rundt deg, og du spør hvem som rørte ved deg?»
32 Men han fortsatte å se seg omkring for å finne ut hvem som hadde gjort det.
33 Da kom den forskrekkede kvinnen, skjelvende over det som hadde hendt med henne, og falt ned ved føttene hans. Hun fortalte hva hun hadde gjort.
34 Da sa Jesus til henne: «Datter, din tro har gjort deg frisk, gå i fred. Fra nå av skal du slippe denne plagen.»
35 Ennå mens han snakket med henne, kom det folk fra huset til Jairus med beskjed om at det var for sent ? datteren hans var død. Det var ikke noen grunn til at Jesus skulle komme.
36 Men Jesus hørte ikke på det de sa. I stedet sa han til Jairus: «Vær ikke redd. Stol bare på meg.»
37 Jesus lot ikke andre enn Peter og Jakob og Johannes følge med videre.
38 Da de kom fram så Jesus at alt var i en eneste forvirring. Alle gråt og klaget uten å legge bånd på seg.
39 Han gikk innenfor og talte til dem som var der.«Hvorfor er det slik gråt og klage?» spurte han. «Barnet er ikke død, hun bare sover!»
40 De lo bittert av ham, men han bad dem alle å gå ut. Så tok han med seg pikens far og mor og de tre disiplene og gikk inn i rommet der hun lå.
41-42 Jesus tok henne ved hånden og sa til henne: «Pike, stå opp!» Og hun stod opp og begynte å gå omkring! Foreldrene hennes var overveldet.
43 Jesus påla dem meget strengt at de ikke skulle fortelle det som var hendt, og han bad dem at de skulle gi henne noe å spise.
© 2018 ERF Medien