Help

En Levende Bok

ADVARSLER TIL DE RIKE

1 Hør her, dere som er rike: Gråt og klag over alle de fryktelige prøvelsene som ligger foran dere.
2 Rikdommen råtner allerede, og de fine klærne blir det bare møllspiste filler igjen av.
3 Verdien av gullet og sølvet faller raskt, og likevel vil dette bli brukt som bevis imot dere. Dere har lagret for dere selv, uten å tenke på at dommens dag nærmer seg.
4 Hør! Hør ropene på arbeidsfolkene som dere ikke har betalt skikkelig. Deres rop har nådd Herrens ører.
5 Dere har tilbrakt tiden på jorden med fornøyelser. Dere har tilfredsstilt enhver lyst, og nå er de fete hjertene deres ferdige til å slaktes.
6 Dere har fordømt og drept gode mennesker, som ikke hadde makt til å forsvare seg mot dere.
7 Og dere, kjære brødre, som venter på Herrens gjenkomst, må være tålmodige. Se på bonden som venter på høsten og en god avling.
8 Ja, vær tålmodige og fatt mot, for Herrens komme er nær.
9 Dere må ikke krangle med hverandre, brødre. Står dere selv hevet over all kritikk? Den store dommer kommer. Han er her snart. La ham kritisere det som må kritiseres.
10 Dere kan ha Guds profeter som forbilder. De holdt tålmodig ut når de led og hadde det vondt.
11 Vi vet hvor lykkelige de er nå. Det var tro, selv om de måtte lide mye for det. Job er eksempel på et menneske som fortsatte å tro på Gud selv om han møtte mye motgang. Av hans opplevelser kan vi se hvordan Herrens plan endte i det gode. Gud er full av ømhet og barmhjertighet.
12 Men fremfor alt, kjære brødre, må dere ikke sverge verken ved himmelen eller jorden eller noe annet. Si bare ganske enkelt ja eller nei, slik at dere ikke synder og pådrar dere Guds forbannelse.

HELBREDELSE OG HJELP

13 Er det noen blant dere som lider? Han skal fortsette å be. Og de som har grunn til å være takknemlige, skulle fortsette å synge lovsanger til Herren.
14 Er det noen som er syke? Den som er det, skal kalle til seg de eldste i menigheten. De skal be over ham og salve ham med olje i Herrens navn.
15 Troens bønn, skal helbrede ham, for Herren vil gjøre ham frisk. Hvis han har syndet, vil Herren tilgi.
16 Bekjenn feilene deres for hverandre og be for hverandre, slik at dere kan bli helbredet. Den oppriktige bønn har stor kraft og fører til store resultater.
17 Elia var et menneske, akkurat som oss, og likevel: Da han bad at det ikke skulle falle regn, så regnet det ikke på tre og et halvt år!
18 Så bad han igjen, denne gangen at det skulle regne. Nå øste det ned, og gresset ble grønt, og hagene begynte å vokse igjen.
19 Mine brødre! Dersom en av dere farer vill og kommer bort fra sannheten og en annen fører ham tilbake skal dere vite:
20 Den som fører et menneske tilbake til Gud har reddet en sjel fra Døden og hjulpet ham til tilgivelse for all synd.Hilsen Jakob.
© 2018 ERF Medien