Hjelp

En Levende Bok

HVA SKAPER UFRED?

1 Hva er årsak til all kranglingen og ufreden iblant dere? Er det ikke alle lystene og egoismen?
2 Dere begjærer det dere ikke har, og dreper for å få det. Dere lengter etter det andre eier, og derfor begynner dere å slåss for å ta det fra dem. Hele grunnen til at dere ikke har det dere trenger er, at dere ikke ber Gud om det.
3 Og selv når dere ber, får dere ikke, for hele innstillingen er feil ? dere vil bare ha det som bringer tilfredsstillelse.
4 Dere er som en troløs hustru som elsker mannens fiender. Skjønner dere ikke at det å bli venn med Guds fiender gjør dere til fiender av Gud? Jeg sier det igjen: Hvis innstillingen er slik at dere skal glede dere over de dårlige fornøyelsene i denne gudløse verden, kan dere ikke samtidig være Guds venner.
5 Eller hva tror dere Skriften mener når den sier at den Hellige Ånd, som Gud har gitt i vårt indre, våker over oss med hellig iver?
6 Han gir oss styrke til å stå imot alle slike onde begjær. Det er som Skriften sier: Gud gir kraft til den ydmyke, men han står imot den som er stolt og overlegen.
7 Bøy dere for Gud. Stå imot djevelen, så skal han fly fra dere.
8 Og når dere holder dere nær til Gud, vil Gud holde seg nær til dere. Vask hendene deres, syndere, og sørg for at hjertene deres blir fylt med Gud alene, han som kan gjøre dere rene og oppriktige for ham.
9 Gråt over det gale dere har gjort. La det bli sorg og oppriktig anger. La det bli bedrøvelse i stedet for latter og sorg i stedet for glede.
10 Når dere føler på uverdighet, vil Herren løfte dere, oppmuntre og hjelpe dere.
11 Kritiser ikke, og snakk ikke ondt om hverandre, kjære brødre. Gjør dere det, kjemper dere imot Guds lov. Den går ut på at dere skal elske hverandre. Dere hevder at loven er feil. Men det er ikke deres oppgave å avgjøre hvorvidt loven er rett eller gal.
12 Bare den som gav loven, kan med rette dømme iblant oss. Han alene avgjør om han vil frelse oss eller ødelegge oss. Hvilken rett har da du til å dømme eller kritisere andre? Du skal bare adlyde loven.
13 Hør her, dere som sier: «I dag eller i morgen drar vi til den eller den byen, blir der et år og setter i gang en lønnsom forretning.»
14 Hvordan vet dere hva som skal skje i morgen? Livslengden er like usikker som morgentåken ? nå ser dere den, men snart er den borte.
15 Det dere skulle si er: «Hvis Herren vil, kommer vi til å leve og gjøre det ene eller det andre.»
16 Ellers vil dere bare skryte av planene deres, og slik selvtilfredshet liker ikke Gud.
17 Husk også at hvis man vet hva som er rett og ikke gjør det, så er det synd.
© 2017 ERF Medien