Help

En Levende Bok

DEN BUNNLØSE AVGRUNNEN

1 Da blåste den femte engelen i sin basun, og jeg så en stjerne som var falt til jorden. Den fikk nøkkelen til den bunnløse avgrunnen.
2 Da han åpnet den, veltet røken ut, som om den kom fra en veldig ovn, og solen og luften ble formørket av røken.
3 Så kom det gresshopper ut av røken. De kom ned på jorden og fikk makt til å stikke som skorpioner.
4 De fikk ikke lov til å skade gresset eller plantene eller trærne. De skulle angripe menneskene som ikke hadde Guds merke på sine panner.
5 De skulle ikke drepe dem, men plage dem i fem måneder med smerter som lignet dem som skyldes stikk av skorpioner.
6 I de dagene vil menneskene forsøke å drepe seg selv, men de vil ikke være i stand til det ? døden kommer ikke. De vil lengte etter å dø ? men døden vil fly fra dem!
7 Gresshoppene så ut som hester som var rustet til slag. De hadde noe som så ut som gylne kroner på hodet, og de hadde menneskeansikt.
8 Håret var langt som kvinnehår, og tennene deres var som løvetenner.
9 De hadde brystplater av jern, og vingene deres gav fra seg en lyd som minnet om en hær av vogner som raser fram til kamp.
10 De hadde stikkende haler som skorpioner. Makten de hadde fått til å skade ? den var gitt dem for fem måneder ? lå i halene.
11 Til konge over seg hadde de avgrunnens engel. På hebraisk heter han Abaddon, ? på gresk Apollyon.
12 Nå er det slutt på den første redsel, men det kommer enda to til.
13 Den sjette engelen blåste i sin basun, og jeg hørte en røst som talte fra de fire hornene på gullalteret som står foran Guds trone.
14 Denne sa til den sjette engelen: «Slipp løs de fire mektige demonene som holdes bundet ved elven Eufrat.»
15 De ventet bare på dette året, denne måneden, dagen og timen, og nå ble de sluppet løs for å drepe en tredjedel av menneskeheten.
16 De ledet en hær på 200 millioner soldater ? jeg hørte at det ble sagt hvor mange det var.
17-18 I synet så jeg at hestene bredte seg ut. Rytterne hadde flammerøde, himmelblå og gule brystplater. Hestehodene lignet mye på løver, og det kom røk og ild og flammende svovel ut fra munnen på dem. Dette drepte en tredjedel av hele menneskeheten.
19 Deres makt til å drepe lå ikke bare i munnen, men også i halene. De lignet på slangehoder som stikker og biter, så det blir fryktelige sår.
20 Men de menneskene som fortsatt var i live, nektet fremdeles å tilbe Gud! De ville ikke kvitte seg med demondyrkelse og avguder som var laget av gull og sølv, kopper, stein og tre.
21 De vendte heller ikke om fra mord og trolldom, hor og tyveri.
© 2018 ERF Medien