Help

En Levende Bok

EN ÅPEN DØR INN TIL HIMMELEN

1 Mens jeg så, ble en dør stående åpen inn til himmelen, og den samme stemmen som jeg hadde hørt før, lød som et mektig trompetstøt: «Kom opp her, så skal jeg vise deg hva som må skje i framtiden!»
2 I samme øyeblikk kom Ånden over meg, og jeg så en trone og en som satt på den!
3 Det strålte lys ut fra ham, som fra en glitrende diamant eller en skinnende rubin. Den skinte som en smaragd.
4 I en krets om tronen så jeg tjuefire mindre troner, og på disse satt tjuefire eldste. De var alle kledd i hvitt og hadde gylne kroner på hodet.
5 Lyn og torden gikk ut fra tronen, og det var stemmer i tordenen. Rett foran tronen var det sju tente lamper, som representerte den sjufoldige Guds Ånd.
6 Foran tronen bredte en skinnende krystallsjø seg. Fire levende vesener, med øyne foran og bak, stod ved tronens fire sider.
7 Det første hadde en løves skikkelse, det andre så ut som en okse, det tredje hadde menneskeansikt, og det fjerde hadde en ørns skikkelse, med vinger bredt ut til flukt.
8 Alle disse hadde seks vinger, og både på utsiden og innsiden av vingene var det øyne. Dag og natt ropte de: «Hellig, hellig, hellig, Herren Gud Allmektig ? han som var og som er og som kommer.»
9 Og når disse vesener gir ære og pris og takk til ham som sitter på tronen, han som lever i all evighet,
10 faller de tjuefire eldste ned foran ham og tilber ham. De kaster sine kroner foran tronen idet de synger:
11 «Herre, du er verdig til å motta herligheten og æren og makten, for du har skapt alle ting. De ble skapt og ble til fordi du ville det.»
© 2018 ERF Medien