Help

En Levende Bok

EN NY JORD OG EN NY HIMMEL

1 Nå fikk jeg se en ny jord (uten noe hav) og en ny himmel. Jorden og himmelen som er nå, var forsvunnet.
2 Og jeg, Johannes, så den hellige byen, det nye Jerusalem, komme ned fra Gud, fra himmelen. Det var et vidunderlig syn, vakkert som en brud pyntet til bryllupet sitt.
3 Jeg hørte lyden av en som ropte fra tronen og sa: «Se, Guds hjem er nå blant menneskene. Han skal bo sammen med dem, og de skal være hans folk. Ja, Gud selv skal være iblant dem.
4 Han skal tørke bort alle tårer fra øynene deres, og det skal ikke være død mer, heller ikke sorg, skrik eller pine. Alt slikt er borte for evig.»
5 Og han som sitter på tronen sa: «Se, jeg gjør alle ting nye!» Så sa han til meg: «Skriv dette ned, for det jeg sier deg er troverdig og sant:
6 Det er fullført! Jeg er A og Å ? begynnelsen og enden. De som er tørste, skal få drikke av kilden med livets vann, ? helt gratis.
7 Den som seirer skal få alt dette i arv. Jeg vil være hans Gud, og han skal være min Sønn.
8 Men de redde som vender ryggen til meg og ikke vil følge meg, de som er troløse og fordervet, morderne og de som lever i umoral, de som har forbindelse med onde ånder og avgudsdyrkerne og alle løgnere ? deres dom er sjøen som brenner med ild og svovel. Dette er den annen død.»
9 Så kom en av de sju englene, som hadde tømt skålene som inneholdt de sju siste plagene, og sa til meg: «Bli med meg, så skal jeg vise deg bruden, Lammets hustru.»

DEN HERLIGE BYEN

10 I et syn førte han meg til en høy fjelltopp, og derfra så jeg den herlige byen, det hellige Jerusalem som steg ned fra himlene, fra Gud.
11 Den var fylt med Guds herlighet og strålte og glødet som en dyrebar edelsten, krystallklar som jaspis.
12 Dens murer var brede og høye, med tolv porter som var voktet av tolv engler. Navnene på de tolv Israels stammer var skrevet på portene.
13 Det var tre porter på hver side ? nord, sør, øst og vest.
14 Murene hadde tolv grunnsteiner, og på dem var navnene på Lammets tolv apostler skrevet.
15 I sin hånd hadde engelen en målestokk av gull, og med den skulle han måle byen og dens porter og murer.
16 Da han målte den, fant han ut at den var like bred og lang som den var høy. Den hadde form som en terning, for høyden var nøyaktig den samme som de andre dimensjonene ? 2.300 kilometer hver vei.
17 Så målte han tykkelsen på murene og fant at de var 72 meter.
18-19 Byen selv var av rent gull, lik det klareste glass. Muren var av jaspis, og den var bygd på tolv grunnstener som var innlagt med edelstener: Den første grunnstenen var prydet med jaspis, den andre med safir, den tredje med kalsedon, den fjerde med smaragd,
20 den femte med sardonyks, den sjette grunnstenen med sarder, den sjuende med krysolitt, den åttende med beryll, den niende med topas, den tiende med krysopras, den ellevte med hyasint, den tolvte med ametyst.
21 De tolv portene var av perler ? hver port var en eneste perle. Hovedgaten var av rent gull, gjennomsiktig som glass.
22 Noe tempel var ikke å se i byen, for Herren Gud den Allmektige og Lammet blir tilbedt overalt.
23 Og byen trenger ikke sol eller måne for å få lys, for Guds og Lammets herlighet opplyser den.
24 Folkeslagene skal vandre i lyset fra byen, og herskerne i verden skal komme og bringe sin herlighet inn i den.
25 Portene stenges aldri, de står åpne hele dagen ? og natt finnes ikke.
26 Alle folks herlighet og ære skal føres inn i byen.
27 Ikke noe vondt får tillatelse til å komme inn ? ingen som er umoralsk eller uærlig ? men bare de som har navnet sitt skrevet i Lammets bok.
© 2018 ERF Medien