Help

En Levende Bok

SKARER I HIMMELEN GLEDER SEG

1 Etter dette hørte jeg en veldig skare i himmelen som ropte: «Halleluja! Pris Herren! Frelsen tilhører vår Gud. Ære og makt tilhører ham alene.
2 For hans dommer er rettferdige og sanne. Han har straffet den store skjøgen som fordervet jorden med synd, og han har hevnet mordet på sine tjenere.»
3 Om igjen og om igjen hørtes stemmene: «Pris Herren! Røken fra henne stiger opp i all evighet!»
4 Da falt de tjuefire eldste og de fire levende vesener ned og tilbad Gud, som satt på tronen, og sa: «Amen! Halleluja! Pris Herren!»
5 Og ut fra tronen kom en røst som sa: «Pris vår Gud, alle dere hans tjenere, små og store, som frykter ham.»
6 Da hørte jeg igjen det som hørtes ut som lyden av en veldig skare, eller som bølgene av hundre hav som skyller mot bredden, eller som den mektige rullingen av torden: «Pris Herren. For Herren vår Gud, den Allmektige, regjerer.
7 La oss være glade og fryde oss og ære ham, for tiden er kommet for Lammets bryllupsfest, og hans brud har gjort seg ferdig.
8 Hun har rett til å bære det reneste og fineste lin.» (Det fine lin representerer de gode gjerninger som Guds folk har gjort.)
9 Og engelen dikterte meg denne setningen: «Salige er de som er innbudt til Lammets bryllupsfest.» Og han la til: «Gud selv har sagt dette.»
10 Da falt jeg ned for hans føtter for å tilbe ham, men han sa: «Nei ? gjør ikke det! For jeg er en Guds tjener akkurat som du og som dine medkristne brødre, de som vitner om sin tro på Jesus. Men Gud skal du tilbe! Og hensikten med all profeti og med alt jeg har vist deg, er å fortelle om Jesus.»

KONGENES KONGE

11 Da så jeg himmelen åpnet, og det stod en hvit hest der. Den som satt på hesten het «Trofast og Sanndru» ? han som dømmer og fører krig med rettferdighet.
12 Øynene hans var som flammer, og på hodet hadde han mange kroner. Over pannen var det skrevet et navn, men det er bare han selv som kjenner betydningen av det.
13 Han var kledd med klær som var dyppet i blod, og han ble kalt «Guds ord».
14 Himmelens hærer, kledd i det fineste lin, hvitt og rent, fulgte ham på hvite hester.
15 I munnen holdt han et skarpt sverd, og med det skulle han slå folkene. Han hersket over dem med jerngrep, og han trådte den Allmektige Guds vinpresse.
16 På kappen og på hoften var dette navn skrevet: «Kongenes Konge og Herrenes Herre.»
17 Da fikk jeg se en annen engel som stod i solskinnet og ropte høyt til fuglene: «Kom! Samle dere til Guds store kveldsmåltid!
18 Kom og spis kjøttet av konger og hærførere og store generaler, av hester og ryttere og av hele menneskeheten, både store og små, slaver og frie.»
19 Da så jeg det onde dyret samle regjeringene på jorden og alle deres hærer for å kjempe mot ham som sitter på hesten.
20 Men dyret ble grepet og sammen med det den falske profeten, ? han som gjorde under i dyrets tjeneste og forførte menneskene. Begge ble kastet levende i ildsjøen som brenner med svovel.
21 De andre ble drept med sverdet som gikk ut av rytterens munn. Og alle fuglene spiste seg mette av deres kjøtt.
© 2018 ERF Medien