Hjelp

En Levende Bok

KVINNEN OG BARNA HENNES

1 Nå kom det et stort tegn på himmelen. Det framstilte en kvinne som var kledd i solen, med månen under føttene og tolv stjerner som en krans om hodet.
2 Hun var med barn og skrek i smerte mens hun ventet på forløsningen.
3 Plutselig dukket det opp en rød drake. Den hadde sju hoder og ti horn og sju kroner på hodene.
4 Halen som slepte etter den, trakk med seg en tredjedel av stjernene som ble kastet til jorden. Den stod foran kvinnen idet hun skulle til å føde sitt barn, ferdig til å ete barnet med det samme det ble født.
5 Hun fødte en gutt som med tiden skulle herske over folkene med hard hånd. Nå ble han tatt opp til Gud og hans trone.
6 Kvinnen flyktet ut i ørkenen, der Gud hadde gjort i stand et sted for henne, for at hun skulle bli tatt hånd om i 1.260 dager.
7 Så ble det krig i himmelen: Mikael og englene under hans kommando kjempet mot draken og hæren av falne engler.
8 Draken tapte slaget og ble tvunget ut av himmelen.
9 Denne store draken ? den gamle slangen som er kalt djevelen eller Satan, han som har forført hele verden ? ble kastet ned på jorden med hele sin hær.
10 Da hørte jeg en høy røst som ropte i himlene: «Endelig er det skjedd! Guds frelse og makt og herredømme og Kristi makt er endelig kommet. Våre brødres anklager er blitt kastet ned fra himmelen til jorden ? han anklaget dem dag og natt for vår Gud.
11 De beseiret ham ved Lammets blod og ved sitt vitnesbyrd, for de elsket ikke sitt liv, men gav det for ham.
12 Gled dere, himler! Dere himmelens innbyggere, gled dere ? vær glade! Men stakkars dere mennesker i verden, for djevelen er kommet ned til dere i stor vrede, og han vet at han har liten tid.»
13 Og da draken fant seg selv kastet ned på jorden, forfulgte den kvinnen som hadde født barnet.
14 Men hun ble gitt to vinger som en ørn, så hun kunne fly ut i ørkenen til stedet som var gjort i stand for henne. Der ble hun tatt vare på og beskyttet fra draken i tre og et halvt år.
15 Fra slangens munn gikk det ut en veldig vannflom, og den strømmet etter kvinnen i et forsøk på å utrydde henne.
16 Men jorden kom henne til hjelp ved å åpne munnen og svelge flommen.
17 Da drog den rasende draken ut for å angripe resten av barna hennes ? alle som holder Guds bud og som bekjenner at de tilhører Jesus. Han stod og ventet på en strand ved havet.
© 2017 ERF Medien