Help

En Levende Bok

PROFETENE BLIR DREPT

1 Jeg fikk en målestav og hørte en stemme som sa: «Reis deg og mål Guds tempel. Mål alteret og tell dem som tilber der.
2 Men du skal ikke måle den ytre gården. Den er blitt overgitt til hedningene. I førtito måneder skal de tråkke den hellige byen under foten.
3 Mine to vitner skal få makt til å profetere i 1.260 dager, og de skal være kledd i sørgeklær.»
4 Profetene er de to oljetrærne og de to lysestakene som står foran jordens Herre.
5 Hvis noen prøver å skade dem, vil de bli drept av ild som kommer ut av munnen deres.
6 De har fått makt til å lukke skyene, slik at det ikke faller regn den tiden de profeterer. De kan gjøre elver og hav til blod og sende alle slags plager over jorden.
7 Når profetene har fullført oppdraget, vil dyret stige opp fra avgrunnen og erklære krig mot Guds profeter. De kommer til å bli drept,
8-9 og likene deres skal bli liggende på gaten i Jerusalem, ? denne byen som kalles Sodoma og Egypt. Det var her deres Herre ble drept. Folk fra mange folkeslag skal samle seg for å se, og ingen vil få lov til å begrave dem.
10 Over hele verden skal folk holde fest. De kommer til å holde selskaper og gi hverandre gaver for å feire at profetene er døde.
11 Etter tre dager kommer Gud til å gi dem liv. Når de reiser seg og står på føttene, kommer folk til å bli vettskremte.
12 En røst kommer til å høres fra himmelen: «Kom hit opp!» Og profetene skal bli tatt opp til himmelen mens fiendene deres står og ser på.
13 I samme øyeblikk vil det bli et fryktelig jordskjelv. En tiendedel av byen blir ødelagt, og sju tusen mennesker kommer til å bli drept. Da skal de som blir igjen, gi himmelens Gud ære.
14 Så snart disse ødeleggelsene er over, skjer det nye fryktelige ting.
15 Den sjuende engelen blåser nå i basunen, og det høres sterke stemmer fra himmelen: «Herredømmet tilhører vår Herre og hans Kristus. Han skal regjere i all evighet.»
16 De tjuefire eldste kaster seg ned i tilbedelse og sier:
17 «Vi takker deg, Herre Gud, du Allmektige, du som er og som var. Nå har du overtatt makten og er blitt konge.
18 Folkene raste mot deg, men nå er det din tur til å være vred mot dem. De døde skal dømmes, men dine tjenere skal få sin belønning. Profetene og alle de hellige, ? alle dem som fryktet ditt navn, skal nå få oppreisning. De som ødela jorden, skal selv bli ødelagt.»
19 Nå ble Guds tempel i himmelen åpnet, og jeg kunne se kisten som er tegnet på Guds pakt. Lynene blinket og tordenen rullet. Det kom et veldig haglvær, og hele jorden skalv.
© 2018 ERF Medien