Help

En Levende Bok

1 Kjære venner, når vi har så store løfter, så la oss vende oss fra alt som er galt og rense oss fra all urenhet på både kropp og ånd. La oss ha sunn gudsfrykt og leve for ham alene.
2 Gi plass for oss i hjertene deres, for det er ingen av dere som har lidd noen overlast fra vår side. Ikke en eneste av dere er blitt ført vill. Vi har ikke bedratt noen eller benyttet oss av noen.
3 Jeg sier ikke dette for å fordømme dere, for som jeg tidligere har sagt, bor dere i hjertet mitt. Vi hører sammen både i liv og død.
4 Jeg har den største tiltro til dere, og jeg roser meg av dere. Dere har i høy grad oppmuntret meg. Dere har gjort meg lykkelig til tross for alle mine lidelser.

SMERTE KAN OGSÅ HELBREDE

5 Da vi kom til Makedonia, fant vi ingen hvile. Ytre sett var det prøvelser på alle kanter, og innvendig var vi fylt av angst og uro.
6 Men Gud trøster de som er fortvilet, og han sendte Titus til oss.
7 Det var en stor glede å ha ham her, og han brakte meg nyhetene om den herlige tid han hadde hatt sammen med dere. Da han fortalte hvordan dere ser fram til mitt besøk, og hvordan dere sørget over det som var skjedd, ble jeg overveldet av glede. Nå forstår jeg at dere er trofaste venner og at dere fortsatt er glad i meg.
8 Jeg er ikke lenger lei for at jeg sendte brevet til dere. Det var nok vondt for dere å få dette brevet, men sorgen varte heldigvis ikke lenge.
9 Nå er jeg glad at jeg sendte det. Når jeg er glad nå, er det fordi brevet ble til omvendelse for dere. Det var en god form for sorg dere opplevde, den slags sorg som Gud vil at hans folk skal ha, og derfor trenger jeg ikke å komme til dere med harde midler.
10 Gud bruker enkelte ganger sorgen for å hjelpe oss til å vende om fra synd og søke evig liv. Vi skal ikke sørge når Gud handler på denne måten. Verdens sorg, derimot, fører til død. Det er en slik sorg mannen i menigheten deres opplever. Den har ikke rot i en sann omvendelse.
11 Se bare hvor mye godt denne sorgen har gjort dere. Dere slo det ikke lettvint bort men ble oppriktige og tok synden alvorlig. Ja, dere var meget ivrige etter å bli kvitt den synden jeg hadde skrevet om. Dere ble redde på grunn av det som hadde skjedd og lengtet etter at jeg skulle komme og hjelpe. Dere gikk rett på sak og ordnet opp det som var galt, idet dere straffet mannen som syndet. Dere har gjort alt dere kunne for å ordne opp i sakene.
12 Jeg skrev som jeg gjorde, slik at Herren kunne vise dere hvor stor omsorg dere egentlig hadde for oss. Dette var min hovedhensikt, enda mer enn å hjelpe mannen som hadde syndet, og faren som han hadde gjort det gale imot.
13 I tillegg til oppmuntringen dere gav oss ved all den kjærlighet dere viste, ble vi glad fordi Titus var så lykkelig. Dere gav ham en fin velkomst og hjalp ham til å finne hvile.
14 Jeg fortalte ham hvordan det kom til å bli ? før han drog fortalte jeg om min stolthet over dere ? og dere skuffet meg ikke. Jeg har alltid fortalt dere sannheten, og nå har den ros jeg gav dere overfor Titus også vist seg å holde stikk.
15 Han er mer glad i dere enn noensinne, fordi dere tok imot ham med så stor iver og interesse. Og han frydet seg over at dere lyttet ivrig til alt han sa.
16 Dette gjør meg også lykkelig, nå når jeg vet at alt igjen er i orden mellom oss. Jeg kan på nytt stole fullt og fast på dere.
© 2018 ERF Medien