Pomoć

Knjiga O Kristu

Jaganjac razlama prvih šest pečata

1 Gledao sam kako Jaganjac otvara prvi od sedam pečata na svitku. Začujem zatim prvo od četiriju bića kako viče glasom poput grmljavine: "Dođi!"
2 Pogledam i vidim bijelog konja. Konjaniku u ruci luk, a na glavi pobjednički vijenac. Izjahao je izvojevati pobjedu.
3 Kad Jaganjac otvori drugi pečat, začujem drugo biće kako kaže: "Dođi!"
4 Dođe i drugi konj, riđan. Njegov je konjanik dobio velik mač i vlast da uzme mir sa zemlje, da posvuda bude rata i pokolja.
5 Kad Jaganjac razlomi treći pečat, začujem treće biće kako kaže: "Dođi!" Pogledam i vidim konja vranca, a konjaniku u ruci vaga.
6 Začujem neki glas između četiriju bića kako govori: "Jedan bijeli kruh ili tri ječmena kruha za dnevnicu. A maslinovu ulju i vinu ne nanosi štetu!"
7 Kad Jaganjac razlomi četvrti pečat, začujem četvrto biće kako veli: "Dođi!"
8 Pogledam i vidim konja zelenka. Konjanik mu se zvao Smrt, a za njim je išao još jedan: Pakao. Dobili su vlast nad četvrtinom zemlje da ubijaju mačem, glađu, bolešću i zemaljskim zvijerima.
9 Kad Jaganjac razlomi peti pečat, ugledam pod žrtvenikom duše ljudi zaklanih zbog Božje riječi i zbog svjedočanstva.
10 Glasno viču Gospodinu: "Gospodaru sveti i istiniti, kad ćeš već jednom osuditi ljude ovoga svijeta za to što su nam učinili?"
11 Zatim je svatko od njih dobio bijelu haljinu i rečeno im je da se strpe još malo dok se ne ispuni broj Isusovih slugu, njihove braće, koji imaju biti ubijeni kao i oni.
12 Gledao sam kako Jaganjac razlama šesti pečat. Nastane velik potres. Sunce pocrni poput crne kostrijeti, a Mjesec postane krvavocrven.
13 Zvijezde počnu padati s neba na zemlju poput zelenih smokvica sa smokve kad ju zatrese jak vjetar.
14 Nebo se smota kao svitak i iščezne. Sve planine i otoci pokrenu se s mjesta.
15 Zemaljski kraljevi, vladari, vojskovođe, bogataši i moćnici - svi se skriju po špiljama i gorskim pećinama.
16 Gorama i pećinama vikali su: "Padnite na nas i skrijte nas od lica Onoga koji sjedi na prijestolju i od Jaganjčeva gnjeva.
17 Došao je velik dan njihova gnjeva! Tko će preživjeti?"
© 2017 ERF Medien