Hjälp

Nya Levande Bibeln

1 Sedan blåste den femte ängeln i sin trumpet, och då såg jag en stjärna som hade fallit från himlen ner på jorden. Stjärnan fick nyckeln till den bottenlösa avgrunden,
2 och när den öppnade avgrunden vällde det fram rök som från en väldig ugn, och solen och luften förmörkades av röken.
3 Sedan kom det fram gräshoppor ur röken och slog ner på jorden, och de fick makt att sticka på samma sätt som skorpioner.
4 Men de blev tillsagda att inte skada gräset eller växterna eller träden, utan bara de människor som inte var märkta med Guds sigill på sina pannor.
5 De fick inte döda dem, men de skulle plåga dem under fem månader, och plågan som de orsakade kändes som skorpionstick.
6 När detta inträffar kommer människor att vilja ta sina liv, men de ska inte kunna det. De ska längta efter att få dö, men döden ska fly ifrån dem!
7 Gräshopporna såg ut som hästar, rustade till strid. De hade något som såg ut som kransar av guld på sina huvuden, och deras ansikten liknade människors ansikten.
8 Deras hår var långt som kvinnohår, och deras tänder var som lejontänder.
9 De hade bröstsköldar av något som liknade järn, och dånet av deras vingar lät som när en armé med hästar och vagnar rusar iväg till strid.
10 De hade stjärtar och giftgaddar som skorpioner, och det var med giftgaddarna de kunde plåga människorna under fem månader.
11 Deras kung är avgrundens ängel. På hebreiska heter han Abaddon och på grekiska Apollyon (”Förstöraren”).
12 Den första olyckan är över, men det ska komma två till.
13 Den sjätte ängeln blåste nu i sin trumpet, och då hörde jag en röst som talade från de fyra hornen på altaret av guld inför Guds tron.
14 Rösten sa till den sjätte ängeln: ”Släpp lös de fyra änglar som är bundna vid den stora floden Eufrat.”
15 De hade hållits beredda för just den stunden, den dagen, den månaden och det året, och nu släpptes de lösa för att döda en tredjedel av människorna.
16 De ledde en armé med 200 miljoner ryttare; jag fick reda på hur många de var.
17 I min syn såg jag hästarna och ryttarna, och de såg ut så här: Ryttarna bar eldröda och mörkblå och svavelgula bröstsköldar. Hästarnas huvuden liknade lejonhuvuden, och ur deras mun kom det rök och eld och svavel.
18 En tredjedel av alla människor dödades av dessa tre plågor, av elden, röken, och svavlet som kom från hästarnas munnar.
19 De hade dödande kraft i sina munnar, men också i sina svansar, för deras svansar var som ormar med huvuden, som kunde skada människorna.
20 Men de människor som överlevde dessa plågor vägrade fortfarande att vända om till Gud! De fortsatte att tillbe demoner och avgudabilder, som de själva tillverkat av guld, silver, brons, sten och trä, och som varken kan se eller höra eller gå.
21 Och de slutade inte med sitt mördande, sin magi och ockultism, sin sexuella lössläppthet och sina stölder.
© 2018 ERF Medien