Hjälp

Nya Levande Bibeln

Ängeln med den lilla bokrullen

1 Sedan såg jag en annan väldig ängel komma ner från himlen, insvept i ett moln och med en regnbåge över sitt huvud. Hans ansikte lyste som solen och hans ben var som pelare av eld,
2 och i sin hand höll han en liten bokrulle som var öppnad. Han satte högra foten på havet, och den vänstra på jorden
3 och ropade med en röst lika stark som ett lejons rytande. Och när han hade slutat ropa, mullrade de sju åskorna till svar.
4 Jag skulle just skriva ner vad de sju åskorna mullrat till svar, när jag hörde en röst från himlen säga: ”Behåll åskornas ord för dig själv, skriv inte ner dem!”
5 Ängeln, som jag såg stå på havet och på jorden, lyfte sedan sin högra hand mot himlen
6 och svor vid honom som lever i all evighet och som skapade himlen och allt som finns i den, jorden och allt som finns på den, och havet och allt som finns i det. Han sa: ”Tiden är ute.
7 När den sjunde ängeln blåser i sin trumpet, har Guds hemliga plan slutförts, enligt det glada budskap han framfört genom sina tjänare profeterna.”
8 Sedan talade rösten från himlen till mig igen och sa: ”Gå till ängeln som står på havet och på jorden och ta den öppna bokrullen ur hans hand.”
9 Då gick jag bort till ängeln och bad honom att ge mig den lilla bokrullen. Och han sa till mig: ”Ja, ta den och ät den. Den ska svida i din mage, men så länge du har den i din mun ska den smaka sött som honung.”
10 Då tog jag bokrullen ur hans hand och åt upp den, och precis som han hade sagt smakade den sött i min mun, men när jag hade svalt den, sved den i min mage.
11 Sedan sa han till mig: ”Än en gång måste du framföra Guds budskap om vad han tänker göra med många länder och folk och språk och makthavare.”
© 2018 ERF Medien