Schließen
“The Lord is risen…” Lk 24:34—only one of many good news on BibleServer. 25 € will help us to secure this years funding.
Help

Nya Levande Bibeln

Vänd tillbaka till Herren

1 I åttonde månaden av kung Darejaves andra regeringsår kom detta budskap till profeten Sakarja, Berekjas son och Iddos sonson:
2 Herren var mycket vred på era förfäder.
3 Därför vill han att ni ska komma tillbaka till honom så att han kan komma tillbaka till er.
4 Handla inte som era förfäder gjorde! Profeterna på den tiden vädjade ju förgäves till dem att de skulle vända om från sina ogudaktiga vägar."Kom tillbaka till mig", uppmanade Herren dem, men de brydde sig inte om att lyssna och göra som han sa.
5-6 Era förfäder och deras profeter är för länge sedan döda, men kom ihåg vad de fick lära sig: att Guds ord består! Herren tvingades alltså att straffa dem, och till slut gjorde de bättring."Vi har fått vad vi förtjänat, och Gud hade ju varnat oss", sa de.

Mannen bland myrtenträden

7 Den tjugofjärde dagen i elfte månaden samma år kom ett nytt budskap till Sakarja i en syn under natten:
8 Jag såg en man på en röd häst bland myrtenträden vid flodstranden. Bakom honom stod flera röda, bruna och vita hästar med sina ryttare.
9 Bredvid mig stod en ängel, och jag frågade honom: "Herre, vad menas med alla dessa hästar? Varför står de här?""Det ska jag visa dig", svarade han.
10 Då sa ryttaren på den röda hästen: "Herren har sänt dem ut över jorden för hans räkning."
11 Ryttarna på de andra hästarna rapporterade då till Herrens ängel: "Vi har besökt hela jorden, och överallt är det lugnt och fridfullt."
12 När han hörde detta bad Herrens ängel: "Herre, härskarornas Gud, nu har din vrede mot Jerusalem och Juda städer varat i sjuttio år. Hur länge dröjer det innan du tänker visa barmhärtighet mot dem?"
13 Herren svarade ängeln som stod bredvid mig och talade tröstande till honom.
14 Då sa ängeln: "Ropa ut detta budskap från Herren: Tror du inte att jag bryr mig om vad som händer med Juda och Jerusalem? Jag har omsorg om Jerusalem, jag älskar min heliga stad.
15 Men jag är verkligen vred på hednafolken som känner sig så säkra, för även om jag bara var missnöjd till en del med mitt folk, så har de plågat mitt folk mer än de borde.
16 Därför säger Herren: Jag har vänt tillbaka till Jerusalem full av barmhärtighet. Mitt tempel ska byggas upp på nytt, men också hela Jerusalem.
17 Säg det igen: Herren, härskarornas Gud, förklarar att Israels städer på nytt ska få välstånd och överflöd, och Herren ska hjälpa Jerusalem och välsigna det och bo där."

Fyra horn och fyra smeder

18 Jag lyfte blicken och fick se fyra horn.
19 "Vad är det där för något?" frågade jag ängeln. Han svarade: "De föreställer de fyra världsriken som har förskingrat Juda, Israel och Jerusalem."
20 Sedan visade Herren mig fyra smeder.
21 "Vad ska dessa män göra? " frågade jag. Ängeln svarade: "De föreställer de riken som gjorde slut på de fyra hornens makt och har kommit för att bearbeta dem på städet och sedan kasta bort dem."
© 2019 ERF Medien